Site menu:


PRIVAT

 

Sparande
Pension
Skatt

 

Genom en nära relation, stort utbud, och professionella rådgivare får du större möjlighet till ett bättre sparande. Vi erbjuder en helhetslösning får såväl fritt sparande som för din pension. Vi minimerar skattebördan och ser till att du hela tiden har de bästa lösningarna.

Vi på Keynes & Partners har en arbetsmodell som säkerställer att du som kund hos oss kan känna dig trygg och veta att din ekonomi är väl omhändertagen.

 • Analys av nuläge -
  Vi ser över din ekonomi, familjesituation och ditt sparande
 • Presentation av förbättringar -
  Vi presenterar eventuella förbättringsmöjligheter
 • Genomförande -
  Om du väljer att följa våra råd så hjälper vid dig med det praktiska
 • Uppföljning -
  Vi träffas 1-2 gånger per år för att säkerställa att att du hela tiden har de bästa lösningarna

 

Sparande

Grunden till en sund privatekonomi är att ha ett sparat kapital ifall något oväntat händer.
I Sverige finns det idag 117 banker och över 5000 fonder, vi hjälper dig att hitta rätt i djungeln. Oavsett om du vill göra en placering av ett större belopp eller om du vill spara varje månad så kan vi guida dig så att du får ett sparande som passar just dina förväntningar.

Det är viktigt för oss att ha en tydlig bild av vilka avkastningskrav du har, vilken risk du är beredd att ta samt när du har tänkt att använda pengarna. Generellt sett brukar man säga att ju längre sparhorisont man har, ju högre risk kan man ta, dock är detta inte alltid en sanning och det är därför viktigt att du alltid diskuterar med din rådgivare vad som passar just dig.


 

Pension

Sverige har ett av världens mest invecklade pensionssystem så om du känner dig vilsen är du inte ensam. Vi hjälper våra kunder att kartlägga samtliga pensionsdelar och ser till att kapitalet förvaltas på bästa möjliga sätt.

 

Pensionen består av de tre delarna du ser i bilden till höger. Ditt privata sparande, din tjänstepension och din premiepension kan du själv styra över. Dina val blir avgörande för hur mycket du får ut i månaden när du väl går i pension.

Schablonmässigt brukar man säga att din allmänna pension och din tjänstepension kommer att motsvara 50-60% av din månadslön, så om du inte tror att dina utgifter kommer halveras när du går i pension så är det viktigt att spara själv.

 

Skatt

Hur mycket du tjänar och vad du har för avkastningsmål är viktiga faktorer när du bestämmer hur och var du ska spara. Sparar du åt någon annan, till exempel åt barn eller barnbarn, är det extra viktigt att säkerställa att sparande är skatteeffektivt.

På senare år har beskattningsregler för fonder, pensionsförsäkringar, kapitalförsäkringar och brytpunkter ändrats i en sådan takt att det ofta upplevs svårt som privatperson att hålla sig uppdaterad. Det kan vara tidskrävande och svårt att ständigt hålla sig uppdaterad. Vi hjälper dig och ser till att du har sparformer som passar för just din situation.

 

 

Behöver du råd? Kontakta oss för kostnadsfri och förbehållslös rådgivning:
Tel: 031 - 16 71 70
radgivning@keynes.se